Google a anunţat, marţi, că versiunea 3 a browserului Chrome a ieşit din faza de teste (beta), la un an de la introducerea sa, şi este cu 25% mai rapid decât anterioara versiune stabilă pe site-urile  bazate pe JavaScript.

Versiunea finală Chrome 3  este mult mai rapidă, conţine teme personalizabile (30 de teme), un omnibox mai inteligent (bara unde se introduce adresa web) şi suportă HTML 5, ceea ce înseamnă că poate să redea clipuri video fără să necesite Flash Player-ul celor de la Adobe.  Chrome 3 este disponibil pentru sistemul de operare Windows, iar utilizatorii de Mac îl vor putea folosi în câteva luni.

Această lansare vine după 21 de versiuni beta (versiuni test) 15 actualizări stabile şi 3.505 de buguri reparate, conform blogului oficial Google. Google Chrome are în prezent o cotă de piaţă de 3,5% pe plan mondial şi este în faţa browserelor Opera şi Safari, conform datelor StatCounter.

Internet Explorer continuă să fie lider cu o cotă de piaţă de 58%, urmat de Mozilla Firefox cu 31%. Lansarea versiunii finale a browserului coincide cu anunţul acordului între compania americană şi Sony, care prevede instalarea Google Chrome pe laptopurile Vaio ale niponilor.