Între serviciu şi îndatoririle casnice, românii aleargă în luna decembrie după cadouri. Comercianţii încearcă să mulţumească toate gusturile şi să îşi facă loc la standurile târgurilor de specialitate.

• Ca în fiecare an, Sala Dalles din Bucureşti găzduieşte un târg al cadourilor de iarnă. Până pe 24 decembrie, evenimentul „D’alle Moşului“ îşi deschide zilnic porţile pentru părinţi, bunici sau iubiţi. Cei mai răsfăţaţi sunt copii, pentru care se pot cumpăra jucării moderne, din pluş sau lemn, precum şi hăinuţe. Oferta este întregită cu produse pentru toate categoriile de vârstă, de la genţi şi bijuterii la tablouri cu Bucureştiul de altă dată, sticle cu vin vechi şi articole artizanale peruane.

82-9540-44_craciun_rompres.jpg• În perioada 19 – 23 decembrie şi Sala Polivalentă reuneşte expozanţi cu diferite cadouri de Crăciun. Vizitatorii pot alege dintre standurile cu articole pentru copii, obiecte de artă, ceasuri, cosmetice, blănuri, dar şi electrocasnice, telefoane, computere şi scutere. În plus, cumpărăturile de Crăciun pot fi completate cu participarea la concertele susţinute de Shakin Stevens (18 decembrie), Chris de Burgh (19 decembrie) şi Bollywood (20 decembrie).

• Pentru cei care preferă obiectele unicat, Galeria „Grigore Mora“ din Capitală a organizat Târgul de Iarnă. Până pe 28 decembrie, doritorii pot achiziţiona felicitări, suporturi de lumânări, clopoţei, cercei şi brăţări lucrate manual atât de copiii care au urmat cursurile organizate la galerie, cât şi de câţiva artişti plastici.

• Iubitorii tradiţiilor româneşti se pot desfăta la „Târgul Ţăranului Român“, organizat în Piaţa Amzei în weekendurile 15-16, respectiv 22-23 decembrie. Oferta variază de la plăcintă de casă, zacuscă, caş, cozonaci, gem de rubarbă, cârnaţi până la icoane pe sticlă.