Producatorul american General Motors va deschide o noua fabrica de ansamblare in Rusia, in Sankt Petersburg, cel de-al doilea mare oras rusesc, pe data de 5 noiembrie, anunta autoritatile de la Moscova.

Investitia in valoarea de 300 de milioane de dolari a demarat inca din iunie 2006. Fabrica este localizata la periferia orasului Sankt Petersburg , in localitatea Shushary. Pe portile acestei fabrici va iesi SUV-ul Chevrolet Captiva.

GM este reprezentat in Rusia printr-un joint-venture, GM-AvtoVAZ, inca din septembrie 2002. Prima fabrica, localizata in Togliatti produce doua modele, Chevrolet Niva (un automobil de teren) si Chevrolet Viva.

In 2006, GM a vandut mai mult de 132.000 de unitati pe piata ruseasca, dintre care 84% sub marca Chevrolet.

Sankt Petersburg atrage tot mai multi producatori mondiali de autovehicule, astfel incat GM are o concurenta redutabila: Toyota a inaugurat deja, in toamna 2007, o unitate de productie, iar in iunie, sud-coreenii de la Hyundai isi vor face prezenta. De asemenea, Suzuki si Nissan si-au aratat intentia de a investi in unitati de productie in Sankt Petersburg.

Data: 24 aprilie 2008

Sursa: RIA-Novosti