Tranzacţia a vizat achiziţionarea integrală a acţiunilor SPC Epsilon Property Development Company S.R.L., societatea care deţinea activul, şi are o valoare de aproximativ 38 milioane euro, sumă achitată către Skanska România.

În urma finalizării achiziţiei, Globalworth a devenit unicul proprietar al complexului Green Court Bucharest, dezvoltat de Skanska România, parte a unuia dintre cele mai mari grupuri de construcţii şi dezvoltare de proiecte imobiliare din lume.

Complexul Green Court Bucharest, localizat în nordul Capitalei, în zona Barbu Văcărescu – Floreasca, este alcătuit din trei clădiri de birouri clasa ‘A’, certificate LEED Gold şi oferă o suprafaţă închiriabilă totală de 54.300 mp. 

Clădirea ‘C’ este o proprietate de tip multi-tenant, închiriată aproape în totalitate de chiriaşi precum General Motors, Orange, Capgemini, Tradeshift, ABB, Legrand şi Merck şi are o suprafaţă totală de 16.300 mp.

Globalworth este o companie de investiţii imobiliare care activează în Europa Centrală şi de Sud-Est, axată cu precădere pe piaţa din România. Portofoliul companiei cuprinde investiţii imobiliare situate în România, cu o valoare estimată la 983,3 de milioane de euro la 31 martie 2017. 

Skanska România este un dezvoltator şi constructor de clădiri ecologice de birouri. Compania şi-a început activitatea în România în anul 2011 şi face parte din grupul suedez Skanska, lider mondial în dezvoltare imobiliară şi construcţii.AGERPRES