În urma verificărilor din județul Giurgiu, ministrul Cuc a făcut un gest șocant și a rupt contractul pentru construcția unei șosele de centură, chiar în fața presei.

Este vorba despre centura ocolitoare a localității Mihăilești. Contractul pentru acest drum valorează 31 de milioane de lei, fără TVA, și a fost semnat în aprilie 2016. Proiectul care are o lungime totală de 3,18 km, configurat în 4 benzi. Din proiect fac parte și două sensuri giratorii, o intersecție de tip T și două parcări de lungă durată.

Proiectul de la Mihăilești trebuia să fie gata în vara anului 2017. Când a ajuns la fața locului pentru verificări, ministrul Cuc a găsit doar câțiva muncitori care lucrau pe șantier, motiv pentru care a reacționat ca atare.

Ministrul Răzvan Cuc a amenințat că va proceda în acest fel cu toate companiile cu care a încheiat contracte de infrastructură și care nu-și respectă termenele.

După vizita de azi, ministrul Răzvan Cuc a anunțat în mod oficial rezilierea contractului pentru construcția Variantei ocolitoare a localității Mihăilești:

”Astăzi reziliați contractul şi astăzi CNAIR-ul intră la lucru de îndată. Nu mai tolerez absolut nici un derapaj, dacă nu sunt toate utilajele pe care şi le-au asumat în contract la faţa locului, pleacă acasă toate companiile, pentru că în momentul de faţă răbdarea românilor este întinsă la maxim, răbdarea mea este întinsă la maxim. Au fost întâlniri între antreprenori şi CNAIR şi li s-a spus să se mobilizeze. Răspunsul lor îl vedeţi care este. Aveţi şi răspunsul meu: s-a terminat, constructorului de pe Centura Mihăileşti i se va rezilia contractul în cursul zilei de astăzi.” a declarat Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor