Potrivit scenariului studiat de Bundesbank, "Germania ar putea avea în viitor o rată a inflaţiei superioară mediei din zona euro". Acest lucru nu ar fi împotriva exigenţelor Băncii Centrale europene, susţinute de Bundesbank, întrucât pe ansamblul zonei euro inflaţia nu ar urma să fie superioară pragului de 2%, deşi anul trecut a depăşit această ţintă, scrie Agerpres.

Această creştere a ratei inflaţiei, care va scumpi produsele germane şi va creşte competitivitatea statelor care vor înregistra creşteri ale preţurilor mai modeste, trebuie să se facă numai prin mecanismele pieţei, fără o intervenţie, mai precizează Bundesbank. Aceasta consideră că nevoia unei intervenţii "este mai redusă în Germania" comparativ cu alte state vecine care suferă de un deficit de competitivitate faţă de ea.

De asemenea, Bundesbank susţine poziţia guvernului german de a exclude creşterea deficitului bugetar ca măsură de susţinere a creşterii economice în statele afectate de criză, în lipsa existenţei "garanţiilor pentru succesul" unor astfel de politici şi sugerează stimularea creşterii economiei germane în special prin încurajarea investiţiilor şi dezvoltarea sectorului serviciilor.