Circa 2.801 de cazuri noi au fost recenzate în ultimele 24 de ore de Institutul Robert Koch, principala instituţie pentru monitorizare epidemiologică din Germania, potrivit agerpres.ro

Zonele cele mai afectate

Potrivit institutului, Renania de Nord-Westfalia este în prezent landul cel mai afectat de Covid-19, cu 3.033 de cazuri.

Landurile Baden-Württemberg (2.155 de cazuri) şi Bavaria (1.692) sunt la rândul lor puternic afectate de epidemie, fiecare raportând circa 500 de cazuri noi în 24 de ore.

Cancelarul Angela Merkel a declarat miercuri seară, într-un mesaj televizat fără precedent adresat cetăţenilor germani, că actuala pandemie este ”cea mai mare provocare pe care a cunoscut-o Germania după Al Doilea Război Mondial”.

Apel către populație

Merkel a solicitat de asemenea respectarea regulilor de distanţare socială într-o ţară în care nu au fost decretate încă măsuri ferme de izolare.

Discursul său a sunat ca un ultim apel către populaţie pentru respectarea recomandărilor autorităţilor, înainte de a recurge, asemenea Franţei, Italiei sau Spaniei, la izolarea forţată.

Faptul că cetăţenii au continuat să frecventeze în ultimele zile parcuri şi alte locuri publice, în pofida avertismentelor autorităţilor, l-a determinat joi pe primarul Berlinului, Michael Müller, ca şi pe liderul Bavariei, Markus Söder, să ameninţe cu introducerea unor măsuri de stare de asediu sau de izolare forţată.