Fostul şef al SRI, George Maior, sustine că Legea Big Brother, care reglementează stocarea datelor despre convorbirile telefonice, este necesară "pentru a putea urmari istoric si la nivel de analiza, in cazul unei situatii de securitate nationala, de exemplu o actiune contraterorista, a urmari istoria acestei situatii, a putea investiga mai bine si mai rapid pe baza acestei istorii o situatie care poate periclita securitatea nationala a unui stat", scire stirileprotv.ro.

 Maior precizează că, în perioada în care s-a aflat în fruntea serviciului de informaţii, din raţiuni de siguranţă naţională, judecătorii au acordat anual 1.500 de mandate pentru ascultarea telefoanelor.

Foarte puţine mandate de siguranţă naţională. Foarte puţine şi exact pe zonele acestea de care vorbeam contraterorism contrainformatii, contraspionaj amenintari cibernetice, în medie de 1.500 de mandate de acest timp pe an nu mi se pare la ppulaţia ţării foarte foarte relevant, chiar foarte puţin, a spus fostul director SRI, despre dezbaterea legilor Big Brother.