Generali Asigurari a introdus pentru asigurarile auto CASCO, un nou sistem de tarifare, segmentat, bazat pe mai multe clase de risc, care ia in considerare la stabilirea valorii primei de asigurare, atat caracterisiticile autovehiculului, cat si pe cele ale proprietarului sau ale conducatorului auto, informeaza un comunicat al companiei. Emiterea politelor se face folosind un nou sistem informatic de ofertare, emitere, modificare si evidenta a politelor, prin care  Generali Asigurari urmareste reducerea posibilitatilor de eroare umana, standardizarea modului de prezentare a politelor si ofertelor, eliminarea subiectivitatii in stabilirea tarifului precum si evidentierea imediata a noilor subscrieri in baza de date a asiguratilor. 

Astfel, Generali Asigurari va calcula tariful politei CASCO in functie de caracteristicile autovehiculului asigurat precum felul, tipul si puterea motorului, destinatia autovehiculului dar si acceptarea (sau neacceptarea) de catre asigurat a unor fransize fixe pe eveniment. Totodata, tariful va fi calculat pe baza caracteristicilor proprietarului acestuia precum varsta, stare civila, daca autovehiculul este condus si de alte persoane decat asiguratul, zona in care se utilizeaza cu precadere autovehiculul, parcursul mediu anual estimat, numarul de accidente si numarul de amenzi inregistrate in ultimii ani. Potrivit Generali,  astfel, prima de asigurare calculata va fi proportionala cu riscul.  

Generali Asigurari va aduce o serie de alte imbunatatiri la sistemul de tarifare segmentat si la conditiile de asigurare ale politei Casco incepand cu luna iunie a acestui an, precum acoperirea unor riscuri suplimentare contra platii unor prime aditionale, oferirea unor servicii suplimentare in caz de dauna, posibilitatea incheierii asigurarii doar pentru anumite categorii de riscuri si acoperirea numai pentru cazurile de dauna totala. 

Generali Asigurari este parte a grupului international Generali, prezent pe piata romaneasca incepand cu anul 1835, cu intrupere in perioada comunista. Reteaua teritoriala a Generali Asigurari este compusa din 76 de agentii si puncte de lucru.

Sursa: Capital 11 Aprilie 2007