General Electric a fost desemnata drept cea mai admirata companie din Statele Unite ale Americii, intr-un top intocmit de revista Fortune.

 

Pozitia fruntasa se datoreaza, in mare parte, campaniei “Ecomagination” intiata de companie, un proiect de investitii in cercetare si dezvoltare, pentru a construi locomitive hibrid, bazate pe energie solara, motoare pentru aeronave cu emisii reduse, pentru iluminare eficienta si sisteme de purificare a apei sofisticate.

 

General Electric a taiat propria factura la electricitate cu aproximativ 70 de milioane de dolari anul trecut, prin instalarea a noi sisteme de iluminare in mai mult de 100 dintre fabricile sale

 

Lantul de cafenele Starbucks a iesit pe locul al doilea, multumita politicii sale de comert echitabil, platind in mod corect cultivatorii de cafea din tarile lumii a treia. Locul trei este detinut de Toyota Motor, devotata constructiei de masini hibrid, printre care se numara Prius, o masina foarte apreciata de celebritati.

 

Topul 5 este completat de Berkshire Hathaway, detinuta de Warren Buffett, care a donat 40 de milioane de dolari fundatiei Bill & Melinda Gates, si de liniile aeriene Southwest Airlines.

 

Pe urmatoarele locuri se gasesc: FedEx, Apple, Google, Johnson & Johnson, Procter & Gamble, Goldman Sachs Group, Microsoft, Target, 3M, Nordstrom, United Parcel Service, American Express, Costco Wholesale, PepsiCo si Wal-Mart.

 

Topul celor mai admirate companii a fost realizat in urma unui sondaj printre oamenii de afaceri din Statele Unite.

 

Sursa: Capital 09 Martie 2007