Gafă uriaşă în plină campanie de vaccinare! 60 de persoane nu s-au mai putut vaccina, după ce o asistentă comunitară a irosit 60 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Este vorba despre o situaţie petrecută la un centru de vaccinare din Petroşani, județul Hunedoara. De ce nu au mai putut fi folosite dozele respective pentru imunizarea persoanelor sosite la centru?

Flacoanele cu doze de vaccin nu au fost ţinute în frigider, potrivit procedurii

60 de doze de vaccin au fost compromise, luni, la un centru de vaccinare din Petroşani. Vina îi aparţine unei asistente comunitare, care a plasat greşit cele 10 flacoane într-un congelator şi nu într-un frigider. Ea nu a respectat astfel circuitul normal pentru respectivele flacoane de vaccin.

Sebastian Mezei, directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, spune că flacoanele cu vaccin au fost trimise la centrul din Petroşani în cursul zilei de duminică. Activitatea de vaccinare era programată să înceapă simultan luni, la ora 08:00, în toate centrele din judeţ.

Cum decurge acum vaccinarea în Petroşani?

„Asistenta de acolo, în loc să introducă flacoanele în frigider, le-a pus în congelator, unde au stat, timp de 18 ore, la minus 19 grade Celsius. Drept urmare, acele vaccinuri au fost compromise. Am fost nevoiţi să trimitem altele.

În acest moment, se vaccinează persoanele programate, doar că acest lucru se desfăşoară cu întârziere”, a declarat directorul executiv al DSP Hunedoara pentru Agerpres.

El a arătat că dozele compromise au fost înlocuite cu altele ce au fost aduse de la centrul regional din Timişoara, unde este arondată DSP Hunedoara.

Asistenta comunitară era angajată a Primăriei din Vulcan

Asistenta comunitară care a greşit procedura a fost exclusă din personalul centrului de vaccinare. Ea este angajata Primăriei Vulcan. DSP Hunedoara urmează să transmită o notificare către administraţia locală pentru a se aplica sancţiunile care se impun în astfel de cazuri.

La centrul de vaccinare din Petroşani sunt programate la imunizarea împotriva noului coronavirus câte 60 de persoane în fiecare zi.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin