Crezând că e vorba de un articol pro-guvern, fostul ministru al Muncii a distribuit materialul pe pagina sa de Facebook, de aici creându-se un întreg efect de domino. După cum se poate observa din imaginea de mai sus, în mai puțin de o oră de la publicare, postare reușise să strângă deja peste 100 de aprecieri și 42 de distribuiri. Însă, Olguța Vasilescu nu este singura care s-a mulțumit să citească doar titlul materialului, acesta fiind rostogolit în online și de pagini ale organizațiilor speciale ale PSD, cum e și cazul Organizației de Femei social-democrate din Calafat:

 

Totuși, în afară de titlu, nicio informație din articolul publicat de jurnalista Elena Deacu în Adevărul, nu ar fi putut fi pe placul social-democraților. Asta pentru că în material sunt prezentate mai multe puncte de vedere critice la adresa măsurii Executivului de a deschide conturi de economii pentru minori, pe care părinții le pot alimenta cu o dobândă avantajoasă și care pot fi golite în momentul în care cei mici împlinesc 18 ani.

Spre exemplu, printre concluziile unor experți citați în material, se remarcă faptul că măsura îi va discrimina pe copiii săraci, că va crește inegalitățile din societate și că va accentua discrepanțele dintre rural și urban, deoarece părinții cu bani își vor permite alimentarea acestor conturi, în vremuri ce părinții cu o situație materială precară pur și simplu nu vor utiliza această posibilitate.

 

De asemenea, în același material este prezentată și opinia sociologului Marian Preda, de asemenea critică la adresa Guvernului:

„În primul rând, nu li se dă nimic direct, este o chestiune viitoare şi la nivel de posibilitate. Era foarte simplu (dacă doreau să ajute copiii – n. red.), să crească alocaţia. Era un impact direct şi imediat. Prin această posibilitate aplicată, înseamnă că li se dă, din nou, celor de la vârf. Aşa cum se întâmplă şi cu pensiile, care se măresc procentual. Exact aşa şi aici, celor care au venituri mari li se dă posibilitatea să depună aceşti bani şi cei care nu au, nu au de unde şi în niciun caz nu vor depune.”

Și iată cum un material extrem de critic la adresa Guvernului ajunge să fie diseminat tocmai în grupurile dure de fani ai social-democraților, doar pentru cei care l-au „rostogolit” în online nu au citit mai mult decât titlul acestuia. 

*Până la momentul finalizării acestui articol, Lia Olguța Vasilescu și-a corectat „eroarea” și a șters postarea de pe pagina sa de Facebook.