Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Gabriela Firea susține că toți românii au dreptul să știe adevărul despre pandemia de coronavirus, iar vinovații trebuie să plătească pentru tot ce au făcut.

Totodată, ea a vorbit și despre comunicarea informațiilor false despre pandemie, iar refuzul de a înființa o Comisie de anchetă reprezintă, în opinia senatoarei PSD, blocarea Constituției.  Firea a mai adăugat că acest lucru va duce la neîncrederea poporului în toate comunicările oficiale și va pune în pericol chiar și campania de vaccinare anti-covid.

„Românii au dreptul să afle tot adevărul! Iar vinovații trebuie să plătească imediat! Comunicarea de informații false reprezintă risc de securitate națională și este incriminată de Codul Penal art. 404. Liderii USR/Plus erau datori în fața românilor să susțină prin vot, în Parlament, înființarea Comisiei de anchetă, la inițiativa noastrā, după ce ministrul lor – Vlad Voiculescu –, a reconfirmat ”mermeleala” datelor privind pandemia, astfel încât să se potrivească intereselor politice.

În schimb, blocarea constituirii Comisiei de anchetă dovedește clar ipocrizia și cinismul așa-zișilor ”reformatori” ai clasei politice. În plus, blocarea Comisiei de anchetă nu va face altceva decât să adâncească neîncrederea românilor în comunicările oficiale ale Guvernului, punând în pericol grav inclusiv campania de vaccinare”, a scris Firea pe Facebook.

Guvernul a blocat Comisia de anchetă

Senatorea PSD susține că dacă liberalii nu vor face nimic, o șansă o mai au cei de la USR, care sunt datori tuturor celor care i-au votat să le spună  adevărul.

Totodată, Firea a mai vorbit și despre contrazicerile din Coaliție, unde PNL susținea că nu există ordinul de instituire a unui ”un grup care să investigheze raportările COVID, inclusiv numărul decedaților”, pe când cei de la USR susținea cu totul și cu totul altceva.

„Și astăzi, reprezentanții USRPLUS din cadrul Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului, alături de cei ai PNL, au blocat constituirea Comisiei de anchetă, dovedind încă o dată că transparența pe care o tot invocă este în fapt doar ipocrizie cinică, un instrument de șantaj la adresa partenerilor din coaliție.

Dacă de la PNL nu mai așteaptă nimeni nimic, USR este dator în fața alegătorilor săi, a tuturor românilor, să susțină aflarea adevărului, cu atât mai mult că nu doar fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a vorbit public despre raportări false și „mermelite”, ci chiar liderul USR, vicepremierul Dan Barna a acuzat improvizațiile, criteriile vagi și lipsite de obiectivitate în stabilirea restricțiilor.

Practic, declarațiile celor doi oficiali ai guvernului – ministrului Sănătății și vicepremierul Barna – reprezintă veritabile autodenunțuri la adresa modului în care guvernarea a mințit, a manipulat și a luat decizii fără fundament științific, cu grave efecte asupra sănătății, drepturilor și libertăților populației.

Până și ultimul scandal pe tema ordinului care ar institui în ministerul Sănătății un grup care să investigheze raportările COVID, inclusiv numărul decedaților, despre care PNL și premierul Cîțu spun că nu există, iar liderii USR susțin contrariul, arată cât de necesară este o comisie parlamentară care să facă lumină în tot acest hățiș de minciuni, dezinformări și manipulări”, a mai scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.