Gabriela Firea critică dur Guvernul! Senatoarea social-democrată arată că PSD a avut dreptate când a avertizat asupra intențiilor guvernării de dreapta cu privire la majorarea vârstei de pensionare.

Deși membrii Executivului au negat această posibilitate și i-au acuzat pe social-democrați că dezinformează, iată că Raluca Turcan, ministrul Muncii, recunoaște majorarea vârstei de pensionare în cazul femeilor.

Gabriela Firea critică dur Guvernul! ”Adâncesc și mai mult bugetul de pensii”

”Românii vor munci toatā viața, până nu se vor mai putea bucura sănătoși de pensie! Asta vrea puterea “de dreapta”.

După ce ne-a acuzat că dezinformām despre creșterea vârstei de pensionare, după ce a negat vehement că s-ar fi discutat în guvern în legāturā cu acest subiect, ministrul pnl al muncii confirmă explicit că vârsta de pensionare va crește în rândul femeilor de la 61 la 65 de ani.

În schimb, Guvernul PNL-USR a anulat măsurile PSD pentru creșterea colectării la bugetul de pensii și vrea să crească transferul din Pilonul I în Pilonul II, adâncind și mai mult deficitul la pensii.

Iar dna Turcan spune că pensiile speciale nu sunt o problemă! Dupā ce s-au bātut cu pumnul în piept, în campanie, cā le vor anula.

Deci, în loc să se ocupe de inechități, de cei care fac evaziune și de reducerea profiturilor uriașe ale firmelor private care gestionează banii de pensii ai românilor, guvernul pune presiune pe cei care muncesc cinstit.”, a scris Firea pe Facebook.

Cîțu neagă, Turcan recunoaște

Trebuie precizat că însuși Premierul Florin Cîțu a declarat joi că singurele discuții care se fac la nivelul coaliției aflate la guvernare, cu privire la vârsta de pensionare, sunt legate de posibilitatea de rămânere opțională a angajaților în câmpul muncii și după vârsta la care ar trebui să se poată retrage.

”În PNRR nu scrie nimic legat de vârsta de pensionare de 65 de ani pentru femei. Singurul proiect pe care discutăm în acest moment este prelungirea opțională a vârstei de pensionare.”, a declarat șeful Guvernului, în cadrul unei conferințe de presă ce s-a desfășurat la Palatul Victoria.

De cealaltă parte, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat în cele din urmă, după nenumărate ocazii în care a preferat să nu se exprime pe subiect, că vârsta de pensionare pentru femei va creşte şi va ajunge la 65 de ani.

“Pe actuala lege, noi avem un plan de egalizare a vârstei de pensionare spre 65 de ani, deja asumat până în anul 2030”, a recunoscut Turcan, la un post de televiziune.