Vești proaste pentru români. Vremea continuă să fie haotică și în următoarele ore în România. Administrația Națională de Meteorologie a emis o alertă meteo de Cod Galben pentru județul Arad. Astfel, potrivit meteorologilor, alerta meteo este valabilă până la ora 14.35, în mai multe orașe din județul Arad.

Este vorba despre Arad, Pecica, Sântana, Chișineu-Criș, Nădlac, Curtici, Vladimirescu, Macea, Secusigiu, Zimandu Nou, Șimand, Șagu, Semlac, Sintea Mare, Fântânele, Livada, Felnac, Zărand, Iratoșu, Șofronea, Grăniceri, Socodor, Zădăreni, Peregu Mare, Olari, Pilu, Dorobanți. Potrivit meteorologilor, se semnalează averse care vor cumula 20-25 l/mp, grindină de mici dimensiuni, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

În ceea ce privește fenomenele meteorologice prognozate, printre ele se numără vântul puternic, ploile abundente, descărcări electrice, grindină, temperaturi extreme, polei, ceaţă. Potrivit ANM aceste fenomene periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

În același timp, pe lângă codul galben, Administrația Națională de Meteorologie a emis o alertă meteo de informare valabilă pentru toată țara de instabilitate atmosferică accentuată.

Alertă meteo ANM în mai multe zone din țară

Mai exact, potrivit meteorologilor se anunță furtuni cu ploi torențiale,  descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină, conform meteorologilor.

Totodată, conform datelor ANM, până la ora 21:00, mai este în vigoare o informare meteo de manifestări de instabilitate atmosferică. Sunt vizate zonele din sudul, vestul și nord-vestul țării.

”În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala, joi (13 mai), îndeosebi în sudul, vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, iar vineri (14 mai) cu precădere în jumătatea de nord a țării. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…35 l/mp.” anunță meteorologii.