Ca investitia facuta de BERD i PC Net este un succes o dovedeste noua investitie din decembie 2000, atunci cind banca europeana a decis sa mai adauge la cele 1,5 milioane USD din 1999, ica 2,7 milioane USD. Cu o investitie totala de 4,2, i prezent, BERD detine 60% din actiunile PC Net.
Pe la jumatatea anului trecut, providerul care iregistrase pina la acea vreme cea mai spectaculoasa dezvoltare, FX Internet, a hotarit la rindul sau sa bata palma cu Metromedia International Group, o companie americana care se ocupa de afaceri de telefonie celulara, cablu TV, posturi de radio si, normal, servicii de Internet. Investitorul american a platit doua milioane de dolari pentru 70% din actiunile FX Internet, la aceasta suma adaugindu-se ica 500.000 de dolari pentru capitalizare. in acel moment, infuzia de capital a reprezentat pentru FX posibilitatea de a se extinde i alte opt zone importante ale tarii.
Tot anul trecut a venit rindul unui alt nume puternic pe piata providerilor, Starnets Internet, pentru a icheia o tranzactie de succes. Celebra companie Euroweb International, unul dintre cei mai importanti ISP din Europa Centrala si de Est, a decis sa investeasca patru milioane USD i Starnets si divizia de Internet a Rokura. in urma investitiei, Euroweb a preluat controlul total (100%) asupra Starnets si a diviziei de Internet de la Rokura. Conform unor surse neoficiale, pentru Internetul de la Rokura, Euroweb a platit 700.000 USD iar restul, de 3,3 milioane dolari, pentru Starnets. Euroweb International a mai cumparat, complet sau partial, parti din principalii provideri din Ungaria, Cehia si Slovacia, doar i Europa de Est.
Tot anul trecut, compania Astral a cumparat un alt mare provider autohton, Kappa. Cu putin timp iainte, fondul de investitii AIG New Europe Fund tocmai achizitionase 20% din Astral pentru 26 milioane USD. La putin timp dupa icheierea tranzactiei cu fondul de investitii, Astral a preluat Kappa pentru o suma totala de 20 milioane USD. Cu acesti bani a fost cumparata atit afacerea dezvoltata de Kappa pe piata serviciilor de Internet, cit si segmentul de televiziune prin cablu, afacere dezvoltata de Kappa Servexim SRL ica din 1993.
Conform celor declarate de oficialii Kappa, pentru preluarea afacerii destinate serviciilor de Internet au fost platiti de catre compania Astral opt milioane de dolari.