Într-o postare pe Twiiter, ministrul grec al Finanțelor Yanis Varoufakis a catalogat informațiile publicate de Financial Times drept "zvonuri malițioase", transmite Reuters
 
 Băncile grecești pregătesc planuri de urgență pentru o posibilă naționalizare a depozitelor, pe fondul panicii create de scenariul că țara se îndreaptă spre colaps financiar, au declarat vineri pentru Financial Times bancheri și oameni de afaceri familiarizați cu aceste planuri.
 
 Planurile, care prevăd o tăiere de 30% a depozitelor de peste 8.000 de eruo, schițează un scenariu din ce în mai probabil, cel puțin pentru o bancă.
 
 O recapitalizare greaca s-ar asemăna cu un plan de salvare folosit de Cipru în 2013 când fondurile clienților au fost confiscate pentru a recapitaliza băncile, naționalizarea fiind aplicată depozitelor neasigurate de peste 100.000 de euro.
 
 Planul ar fi implementat că parte a recapitalizarii băncilor grecești, urmând să fie discutat cu creditorii internaționali- Comisia Europeană, Fondul Monetar Internațional și Bancă Centrală Europeană. 
 
 "(Tăierea – n.red.) s-ar face în contextul unei restructurări generale a sectorului bancar după ce Grecia se întoarce în cadrul programului de bailout", a declarat o sursă. "Nu e ceva ce se va întâmplă imediat".
 
 Oficialii din zonă euro au declarat că nu s-a luat până acum o decizie cu privire la o lichidare a vreunei bănci grecești sau la inițierea unei tăieri a depozitelor, un proces care ar începe după ce BCE ar declară băncile insolvente sau ar cere înapoierea împrumuturilor de urgență.