Varianta britanică a coronavirusului, mai contagioasă, se regăseşte în prezent la aproximativ jumătate dintre noile cazuri de contaminare din Franța. Totuși, premierul a subliniat că în momentul de față nu este luată în vedere măsura unui nou lockdown național, conform reuters.com

Această variantă a coronavirusului SARS-CoV-2 reprezenta cu o săptămână în urmă mai puţin de 40% din noile cazuri în Franţa, iar răspândirea ei provoacă îngrijorări cu privire la o nouă explozie epidemică.

Franţa va impune lockdown-uri

Premierul Jean Castex a explicat că Franţa va impune începând din martie lockdown-uri în weekend la Paris şi în alte 19 regiuni unde situaţia epidemiologică este în mod special preocupantă, în cazul în care accelerarea răspândirii coronavirusului persistă.

Totuşi, în pofida deteriorării situaţiei sanitare, el a promis că un nou lockdown la nivel naţional nu este pe agendă, dar le-a cerut francezilor să respecte măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului în timp ce se desfăşoară campania de vaccinare ce are nevoie de timp înainte de a-şi face efectul.

Franța anunță noi reguli

Franța anunță că festivalurile de vară vor putea continua în acest an. Ministerul Culturii a precizat că vor exista însă o serie de reguli pentru a ține virusul sub control. Mai exact, prezența publicului va fi limitată la 5.000 de persoane, iar acestea vor fi nevoite să stea pe scaune, informează Reuters.

De menționat este faptul că, mai multe orașe, dar și localități mai mici din Franța găzduiesc anual festivaluri de jazz la teatru în aer liber, însă restricţiile existente impuse pentru limitarea răspândirii COVID-19 şi lipsa de certitudine privind sfârşitul pandemiei i-au determinat pe organizatori să solicite Guvernului să clarifice situaţia.

„Este esenţial să oferim vizibilitate organizatorilor noştri de festival care, la începutul anului, trebuie să decidă dacă să continue şi în ce format, chiar dacă pandemia va continua să creeze incertitudine”, a transmis Ministerul Culturii într-un comunicat.