"Ei sunt laşii care au tras într-o mulţime neînarmată", a spus Hollande, referindu-se la autorii atacurilor teroriste de la Paris, potrivit cotidianului Le Figaro.

"Suntem în război. Acest război a început în urmă cu câţiva ani. Va fi nevoie de timp şi de răbdare. Inamicul nu este evaziv, nu se află la îndemâna noastră. Cetăţenii au simţit frică, ei trebuie să îşi păstreze sângele rece. Astăzi ţara noastră este în doliu", a menţionate preşedintele Franţei.

El a adresat un cuvânt de compasiune victimelor atentatelor.

"Aceşti nevinovaţi au murit seceraţi de armele unor criminali. Ne gândim la familiile celor care cunosc durerea acum în cel mai neconsolat mod, ne gândim la sutele de tineri care au fost traumatizaţi de acest atac teribil. Când vorbim acum, unii dintre ei încă mai lută pentru supravieţuire", a afirmat Francois Hollande.

"Salut echipele de îngrijire. Sistemul nostru de sănptate a dovedit că este pregătit să îşi îndeplinească dificila misiune. Omagiile noastre poliţiştilor care s-au mobilizat exemplar pentru a asigura securitatea francezilor", a mai spus şeful statului francez.