În urma pronunțării hotărârii, Pînzari a fost escortat de mascații de la SIS. El a declarat că decizia instanței este ilegală. „Este o decizie ilegală. Eu nu sunt vinovat”, a declarat Pînzari pentru deschide.md.

Procurorii au cerut astăzi 30 de zile de arest pentru fostul şef al Inspectoratului General de Poliţie, Alexandru Pînzari, reținut în dosarul Direcției 5. Demersul a fost examinat astăzi de către Judecătoria Ciocana. Potrivit unor surse, la ședința de judecată ar fi prezent și liderul PD, Pavel Filip.

Fostul ministrul al Apărării, Alexandru Pînzari, a fost reținut ieri în dosarul Direcției 5

Acesta a declarat că „ar fi bine să nu se grăbească nimeni să-l ardă pe rug”.

În același dosar au fost reținuți șeful Inspectoratului de Politie al mun. Bălți, un inspector din cadrul Poliției de Frontieră și președintele Asociației FEA.

Pe 16 iulie, Curtea de Apel Chișinău a respins demersul avocatului președintelui FEA și a menținut arestul preventiv solicitat de procurorul PCCOCS și dispus de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

De asemenea, șeful Inspectoratului de Politie al mun. Bălți și inspectorul din cadrul Poliției de Frontieră au primit încă 30 de zile de arest, pe 16 iulie.