”Pentru că Guvernul și Parlamentul nu au avut nici o reacție la nenumăratele abuzuri săvârșite de  conducerea interimară a Agenţiei Naţionale Agerpres, abuzuri semnalate nu doar de noi, ci și de Federația Internațională a Jurnaliștilor(FIJ), precum și de Federația Europeană a Jurnaliștilor(FEJ), Sindicatul Jurnaliştilor Profesionişti din România a fost nevoit să depună plângeri penale la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia NaţionalăAnticorupţie și la Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti, Serviciul de Investigare a Fraudelor, împotriva conducerii acestei instituţii publice de presă”, ne-a declarat Cristian Godinac, președintele Comitetului Executiv al Federației Române a Jurnaliștilor MediaSind.

De asemenea, a fost sesizată şi Comisia Europeană, Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor, Federaţia Europeană a Jurnaliştilor, Organizaţia Internaţională a Muncii, Confederaţia Europeană a Sindicatelor şi Confederaţia Internaţională a Sindicatelor cu privire la ”gravele încălcări ale legii şi la transformarea angajaţilor celei mai mari agenţii de presă a statului român în sclavi pe moşia administraţiei Ioan Roşca”. ”Pe masa de lucru a instituţiilor mai sus menţionate au ajuns şi Rapoartele Curţii de Conturi, documente care confirmă gestionarea frauduloasă a banului public în Agerpres, sesizări ale organismelor interne şi internaţionale privind abuzurile conducerii Agerpres împotriva libertăţii de exprimare şi a drepturilor angajaţilor agenţiei”, mai precizează președintele FRJ MediaSind.

Reamintim că luni, 25 februarie, a.c. premierul Victor Ponta l-a demis pe Ioan Roșca din funcția de director general al Agerpres. "În urma numeroaselor sesizări primite din partea unor asociaţii profesionale ale jurnaliştilor, naţionale şi internaţionale, care acuză abuzurile conducerii Agerpres împotriva angajaţilor Agenţiei, primul-ministru Victor Ponta a hotărât înlocuirea directorului general Ioan Roşca. În cursul acestei zile, primul-ministru Victor Ponta l-a propus pentru funcţia de director general pe Alexandru Ion Giboi", se arată în comunicatul remis de Biroul de Presă al Guvernului. În aceeași zi, Alexandru Giboi a fost confirmat în această funcție de cele două camere ale Parlamentului.

Ioan Roșca a declarat pentru Capital că ”nimeni nu i-a imputat nimic, nimeni nu l-a anunțat că va fi schimbat” și că a cerut de câteva ori o întrevedere cu premierul Victor Ponta, pentru a-și clarifica situația, dar nu a primit niciun răspuns.