În acelaşi dosar, omul de afaceri Maricel Păcuraru a primit opt ani de închisoare cu executare, iar Emanoil Lepădatu, fost director economic executiv în cadrul CNPR şi Niculae Pintilie, administratorul societăţii SC Continental Asig SA, au fost condamnaţi la câte şase ani de închisoare cu executare.

De asemenea, Andrei Marinescu, fost director executiv al Direcţiei de dezvoltare strategică a CNPR, Iulian Ditcov, administrator la SC Genius Network SRL, Daniela Moisă, administrator la SC Pronova SRL şi Lucian Beşchea au primit pedepse de câte cinci ani de închisoare cu executare.

Tribunalul Bucureşti i-a obligat la restituirea către stat a sumelor de peste 1,1 milioane de lei pe Neculai Pintilie şi la aproape 500.000 de lei pe Daniela Moisă.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Dosarul a fost trimis în instanţă pe 13 octombrie 2009, de către procurorii DNA, Dan Mihai Toader, Emanoil Lepădatu şi Andrei Marinescu fiind acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, cu consecinţe deosebit de grave.

Procurorii DNA susţin că, în cursul anului 2006, Dan Mihai Toader, Emanoil Lepădatu şi Andrei Marinescu au iniţiat şi au aprobat încheierea a 6 poliţe de asigurare pentru angajaţii Poştei Române pentru riscuri cum ar fi: accidente, boli profesionale, riscuri de sănătate etc.

‘Poliţele au fost încheiate între Compania Naţională Poşta Română şi SC Allianz Ţiriac Asigurări SA, SC Astra Asigurări SA şi SC Omniasig Vienna Insurance Group cu încălcarea regulamentelor CNPR SA şi a condiţiilor generale şi specifice privind asigurările de viaţă. Prin aceasta au cauzat un prejudiciu în dauna Poştei Române în valoare de 14.387.819,59 lei (echivalentul a aproximativ 4.087.448,74 euro)’, susţin anchetatorii.

Potrivit DNA, la încheierea acestor poliţe au participat în mod fictiv, ca intermediari, Pintilie Neculai, Daniela Moisă, ca administratori, şi Lucian Beşchea, beneficiind astfel în mod nelegal de suma totală de 6.944.765 lei, reprezentând comisionul de intermediere. ‘Inculpatul Maricel Păcuraru a beneficiat de suma totală de 6.781.465 lei. De asemenea, Maricel Păcuraru a dobândit suma de 1.741.500 lei, pe care a folosit-o în interes personal şi a transferat-o către alte persoane fizice sau juridice deşi cunoştea că provine din infracţiuni.

La rândul lor, cunoscând că provine din încheierea nelegală a poliţelor de asigurare, Neculai Pintilie, Daniela Moisă şi Iulian Ditcov au înregistrat în contabilitatea firmelor administrate de ei (şi controlate de Păcuraru) suma totală de 12.892.273,86 lei, pe care ulterior au transferat-o, prin diferite modalităţi, către alte persoane fizice sau juridice, pentru a-i ascunde originea ilicită.