Directorul general al Fornetti, Balthas Klein, a explicat că firma se va concentra în special pe statele din Europa Centrală şi de Est – România, Bulgaria şi Polonia, dar şi pe întărirea prezenţei în Austria. În plus, Fornetti va intra pe pieţele din Cipru, Croaţia şi Slovenia. 

În urmă cu doi ani, Fornetti a fost achiziţionat de compania alimentară elveţiană Aryzta. Este al treilea mare producător de panificaţie congelată din lume şi proprietarul a 60 de branduri de panificaţie pe patru continente. 

În primul an după achiziţie, Aryzta a investit aproape opt milioane de euro în Fornetti. Acum, încă un milion de euro sunt alocaţi pentru modernizarea fabricii din Kiskunfélegyháza (Ungaria). În plus, noi linii de producţie sunt instalate în apropierea oraşului Kecskemét, precum şi la fabrica companiei din România. 

În prezent, produsele companiei sunt vândute în aproape 4.000 de unităţi în 11 ţări. Compania are peste 970 de angajaţi în Ungaria şi 500 de angajaţi în Timişoara (România) şi Ihtiman (Bulgaria). 

Cifra de afaceri a companiei ar urma să depăşească 30 de miliarde de forinţi (98 de milioane de euro) în anul financiar care se va încheia la 31 iulie 2018.

AGERPRES