Teritoriul Chinei a devenit un focar de infecții. În prezent, poporul chinez înfruntă cel mai mare val de Covid-19 cu varianta Delta. Din această cauză, în unele regiuni ale țării a fost restricționat accesul persoanelor provenite din orașul Dalian. În această zonă, situată în nord-estul Chinei, numărul oamenilor contaminați a crescut în mod alarmant în doar șapte zile calendaristice, comparativ cu celelalte orașe din stat, conform reuters.com.

Situația actuală în China

Până în acest moment, au fost înregistrate 1.308 de cetățeni infecați în China Continentală în perioada cuprinsă între 17 octombrie și 14 noiembrie 2021. Astfel că focarul Delta din vară, cu cele 1.280 de cazuri locale, a fost depășit în această toamnă.

La finalul anului 2021, China se confruntă cu cel mai extins focar Delta, care a afectat deja 21 de provincii, regiuni și municipalități. În ciuda faptului că situația din China este mai puțin alarmantă spre deosebire de alte state, autoritățile chineze intenționează să blocheze total transmiterea virusului, respecând îndrumările despre toleranța zero față de Sars-Cov-2, oferite de Guvern.

Majoritatea provinciilor au implementat deja un set complex de restricții pentru populație. Printre măsurile impuse se numără: urmărirea riguroasă a contactelor, mai multe runde de testare a persoanelor din zonele de risc, închiderea unităților de divertisment și a instituțiilor culturale și restricții asupra turismului și transportului public. Datorită acestui demers, deja focarele au fost puse sub control în doar câteva săptămâni.

Situația din orașul Dalian

În ciuda îmbunătățirilor treptate din alte zone ale țării, orașul Dalian este blocat, în continuare, într-o luptă cu virusul, potrivit declarațiilor lui Wu Liangyou, un oficial din cadrul Comisiei Naționale de Sănătate.

Din prima săptămână a acestei luni, mai exact de pe data de 4 noiembrie, orașul din nord-estul Chinei, cu o populație de 7,5 milioane de locuitori, a înregistrat aproximativ 24 de noi persoane contaminate zilnic, depășit numărul de cazuri din orice alt oraș chinez. Alte orașe din apropierea Dalianului, precum Dandong, Anshan și Shenyang, au anunțat că oamenii care au venit din Dalian au fost trimiși în carantină în unități centralizate timp de două săptămâni înainte de a le fi permis să circule, din nou, liber.