Presedintele Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Khan, recunoaste ca organismul pe care il conduce nu a reusit sa anticipeze in timp util criza financiara in care au fost antrenate aproape toate economiile de pe Planeta.

 

„Pot spune cu toata responsabilitatea ca atat statele cat si organismele internationale de reglementare, noi toti am subestimat efectele crizei financiare care s-a abatut asupra economiei globale. Se pare ca radacinile acestei crize sunt mai adanci decat ne-am putut inchipui”, a subliniat presedintele FMI, in cadrul unei conferinte de presa sustinute astazi, in preajma intalnirii anuale FMI-Banca Mondiala, ce va avea loc pe 13 octombrie, la Washington DC.

 

„Situatia este relativ grava, dar putem trece cu bine peste ea, daca reactionam rapid, energic si pe baza unei viziuni strategice comune”, a tinut sa precizeze Dominique Strauss-Khan.

 

Presedintele FMI a pus acces pe colaborarea regionala si chiar intercontinentala, pentru a putea avea un rezultat benefic pentru economie pe termen lung: „Tin sa atrag atentia ca nu poate exista o solutie cu aplicare locala la o criza de asemenea anvergura si le cer statelor europene sa colaboreze strans pentru a gasi o rezultanta comuna” , a conchis Strauss-Khan.

 

 

Sursa: Capital.fr