"Există o colaborare foarte strânsă între banca centrală şi celelalte instituţii de supraveghere – CNVM, CSA, CSSPP şi Guvern, prin Ministerul Finanţelor Publice. Analizăm evoluţiile externe, fluxurile de capital, situaţia băncilor şi a agenţilor economici care au relaţii. Sistemul bancar este solid şi bine capitalizat. Nu sunt motive de îngrijorare, nici pentru populaţie nici pentru firme", a spus Florin Georgescu, citat de mediafax.ro.

Întrebat dacă autorităţile sunt pregătite să cheltuiască bani publici pentru a sprijini vreo bancă dintre cale cu capital grecesc, Gergescu a răspuns: "Nu cred că va trebui să folosim bridge bank-ul".

Deponenţii greci au retras recent 700 mil. euro din băncile locale ale ţării, a spus preşedintele Karolos Papoulias, însă perioada exactă a transferurilor nu a fost făcută clară.

Citând o conversaţie pe care a avut-o cu guvernatorul băncii centrale elene, George Provopoulos, Papoulias a spus că „puterea băncilor este foarte slăbită în acest moment“.

Grecii nu sunt la prima tentativă de acest fel. În noiembrie anul trecut, odată ce discuţiile despre ieşirea Greciei din spaţiul european s-au intensificat, populaţia a retras din bănci pe parcursul unei săptămâni o sumă de 5 mld. euro, adică 3% din totalul depozitelor.