Premierul Florin Cîțu a decis numirea în funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului a lui Adrian Constantin Dincă. Decizia lută de premier a fost publicată în cursul zilei de luni, în Monitorul Oficial. 

De menționat este faptul că, în urmă cu două săptămâni, Florin Cîțu a mai făcut o numire în acest sens. Mai exact, premierul țării a numit-o în funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, pe jurnalista Mioara Costin, care şi-a anunţat recent plecarea de la postul Realitatea Plus.

Decizia a intrat în vigoare de la data de 22 aprilie, fiind totodată publicată în Monitorul Oficial.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Mioara Costin se numeşte în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului”, se arată în decizia semnată de premieurl Florin Cîţu şi publicată joi seară în Monitorul Oficial.

Decizia luată de premierul Florin Cîțu 

Într-o postare pe pagina de Facebook, Mioara Costin și-a anunțat plecarea de la Realitatea Plus încă din luna martie a acestui an. Aceasta susținea că după șapte ani de activitate și după ce bifat toate etapele acestui job, va alege un alt drum.

”Pe 10 martie mi-am anunţat şefii din redacţie că voi pleca de la Realitatea Plus. Sunt aproape 7 ani de stat aici, în care am trecut prin toate etapele. Site, un fel de invitat în studio, o emisiune prezentată, reporter pe politic. Dar nu am renunţat niciodată sa fac teren, chiar daca ajungeam mai rar, la inceput.

M-a invatat presa scrisa că nu poţi fi jurnalist daca nu faci teren. Vor urma niste zile de concediu, apoi o perioada de preaviz in care lucrez, in aprilie. După care vom avea drumuri separate”, anunţa Mioara Costin în 15 martie, printr-o postare pe Facebook.

Totodată, aceasta mai menționa că decizia de a pleca a fost una doar a ei, fără să aibă nicio legutăru că activitatea sa, sau cu vreo promisiune din partea redacției.

”Aş vrea sa se înţeleagă că decizia mea, pentru că eu am decis să plec, nu are vreo legătură cu HG-ul, ce am scris despre Stefan Voinea sau orice altceva. Nu a existat vreun fel de presiune din partea redacţiei. Doar că la un moment dat alegi să pleci. Deşi mă despart greu de oameni şi de locuri. Nu ştiu exact ce va urma de acum încolo, nu am o decizie luată cu privire la locul in care merg, discuţii am avut, ce ştiu sigur e ca am nevoie de o pauză sa imi limpezesc mintea”, adăuga aceasta.