Mai sunt câteva zile până la organizarea Congresului PNL, iar funcțiile deja au fost împărțite. Surse au declarat pentru ziare.com că Florin Cîțu le-a transmis deja liderilor PNL din înteraga țară că va rămâne la Palatul Victoria și va conduce guvernul minoritar  dacă USR PLUS nu va reface coaliția de dreapta.

În același timp, aceleași surse susțin că susținătorii premierului Florin Cîțu în fucția pentru președinția PNL ar avea deja promise funcții importante în noul Guvern. Chiar și funcțiile de președinte al Senatului și al Camerei Deputaților ar fi fost deja stabilite, arată sursele citate.

Astfel, Alina Gorghiu ar urma să devină președintele Senatului, o funcție pe care și-a dorit-o din totdeauna. Anca Dragu urmează să fie debarcată cu sprijinul PSD.

În ceea ce privește funcția ocupată în prezent de Ludovic Orban, adică cea de președinte al Camerei Deputaților, aceasta ar urma să fie preluată de Florin Roman, spun sursele citate. De menționat este faptul că în cazul în care va pierde alegerile interne, Ludovic Orban va demisiona de la președinția Camerei Deputaților și va rămâne simplu parlamentar.

Cine va fi noul secretar general al PNL 

Funcția de secretar general al PNL este vizată de Dan Vîlceanu, mâna dreaptă a premierului Florin Cîțu, care în prezent este ministru de Finanțe și ministru interimar al Transporturilor, mai spun sursele citate.

Lucian Bode, un alt susținător al premierului Florin Cîțu ar urma să se reîntoarcă la funcția de ministru al Transporturilor. În acest context, premierul ar fi dispus să facă demersuri. Sursele citate susțin că Florin Cîțu încearcă să-l “transfere” de la Interne, iar la MAI să numească un titular acceptat și de PSD. Fără voturile PSD, schimbările din guvern nu pot trece de filtrul Parlamentului.

Și Nelu Tătaru s-ar putea reîntoarce pe scena politică, la Ministerul Săntății, fiind într-o relație caldă cu liderii PSD. Totodată, un alt nume prezentat de sursele citate este cel al lui Victor Costache, în prezent consilier al premierului Cîțu, e o variantă pentru Ministerul Sănătății, având și el relații bune cu PSD.

“Problema lui Costache e apropierea de tabăra greșită din PSD. El e prieten cu Streinu Cercel și cu Firea, nu cu Ciolacu și Rafila”, au declarat surse politice pentru ziare.com.