Ludovic Orban îl dinamitează pe Florin Cîțu

Așadar, luni seara, liderul liberalilor, Ludovic Orban, a precizat că următorul premier al României va fi cel care va câștiga alegerile PNL din data de 25 septembrie.

Acesta a mai precizat că, în cazul în care Florin Cîțu este cel care va ieși câștigător, atunci își pune serioase semne de întrebare dacă va mai putea fi prim-ministru.

”Premier va fi cel care va fi ales preşedinte al PNL. V-o spun ca să ştiţi. Iar în cazul domnului Cîţu, dacă va fi ales preşedinte al PNL, îmi pun serioase semne de întrebare dacă mai poate să fie premier pentru că – dacă vrem să refacem coaliţia (…) – USR PLUS are o condiţie foarte clară pe care a pus-o”, a declarat Ludovic Orban la Realitatea PLUS.

Ce relație va avea cu Klaus Iohannis în cazul în care iese câștigător

Întrebat ce relație va avea cu președintele României, Ludovic Orban a precizat că nu vede niciun motiv pentru care nu ar putea exista o colaborare strânsă.

”Parteneriatul dintre mine ca lider PNL şi preşedinte a fost un parteneriat de succes. Aduceţi-vă aminte cât de implicat a fost preşedintele în colaborarea cu guvernul pe care l-am condus în pandemie. Cât de aproape a fost preşedintele şi cât de prezent în susţinerea activităţilor, la câte decizii a participat şi câte decizii a influenţat.

Relaţia a fost de colaborare strânsă şi nu văd de ce nu ar fi aşa şi după 25 septembrie. Nu cred că avem interese contradictorii. Şi eu şi preşedintele ne dorim să punem punct acestei crize. Doreşte şi el şi eu o guvernare performantă. Vrem să utilizăm toate resursele pentru dezvoltarea României”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Cine își dorește înlocuirea sa din partid

Într-o declarație anterioară, Ludovic Orban a afirmat că o parte din membrii PNL și chiar președintele doresc înlocuirea sa din PNL.

În ceea ce îi priveşte pe unii dintre liderii cu notorietate din PNL care au optat pentru Florin Cîţu, Orban afirmă: „Eu am spus că o să le pară rău lor, nu mie pentru faptul că ei au preferat să meargă în altă echipă”.

Într-o emisiune la B1 Tv, întrebat dacă crede că înlocuirea sa din fruntea PNL a fost planul partidului sau cel al preşedintelui Klaus Iohannis, liderul liberal a răspuns: „Şi, şi”.

Sursă foto: Dreamstime