Plan pentru a sprijini candidatura lui Kovesi la prezidențiale

Generalul Dumitru Iliescu a adus la lumină informații inedite într-un interviu exclusiv acordat Realitatea Plus, dezvăluind detalii despre relația dintre Coldea și Kovesi.

Fostul șef al SPP consideră că planul privind candidatura șefei Parchetului European a eșuat din cauza dezvăluirilor care au demontat întreaga rețea legată de Coldea.

Generalul Dumitru Iliescu a afirmat că existase un plan pentru a sprijini candidatura lui Kovesi la alegerile prezidențiale. El a indicat că s-au pregătit deja multe aspecte în acest sens. Totuși, Iliescu a subliniat că acest plan a fost dejucat.

Kovesi nu poate să nu fie legată de Coldea în această privință, mai spune el.

Înainte de numirea ei la Parchetul European, a călătorit la Bruxelles cu un funcționar englez și unul belgian, care i-au spus că indiferent de opoziția manifestată de ministrul Toader împotriva venirii ei la Bruxelles, Kovesi va ajunge acolo.

Ei au argumentat că cei care doresc acest lucru sunt extrem de influenți. În plus, nimeni nu poate să le facă față.

„A fost un plan pentru a o susține pe Kovesi pentru alegerile prezidențiale. Se pregătiseră deja multe lucruri, se pregătise terenul ca să-și lanseze candidatura, însă planul a fost dejucat, în special de dvs. care ați venit cu dezvăluirile despre Coldea. Eu cred că planul acesta vizavi de candidatura ei a eșuat. Dumneaei nu poate să nu fie adusă în această conexiune cu Coldea.

Înainte de a fi numită la Parchetul European, am mers la Bruxelles cu un funcționar englez și cu unul belgian și, discutând cu ei, mi-au spus în felul următor: «Degeaba ministrul dvs. Toader se zbate să nu vină Kovesi la Bruxelles, va veni la Bruxelles, indiferent de ce dosare o să-i faceți, indiferent ce o să scoateți despre ea, va veni pentru că cei care vor asta sunt foarte puternici și nu se poate opune nimeni»”, a spus generalul Dumitru Iliescu la Realitatea Plus.

Florian Coldea nu se va îndepărta niciodată de sistem

El a fost întrebat dacă sugerează că Laura Codruța Kovesi este susținută de servicii de informații din afara țării. El a afirmat că este evident că doar Kovesi primește sprijin în acest sens.

Printre aceștia se mai află și Coldea, dar și mulți alții.

El a adăugat că consideră că acesta ar trebui acuzat de înaltă trădare.

Generalul Iliescu a abordat și subiectul legăturilor lui Coldea cu anumiți conducători din servicii. El mai afirmă că Florian Coldea nu va renunța niciodată la sistem.

Coldea avea influență în cadrul Serviciului pentru că menținea acele conexiuni cu șefii din SRI.

El a explicat că cineva afirmase că odată ce părăsești sistemul respectiv, nu mai ești luat în considerare, însă Iliescu a respins această idee. Ba mai mult, acesta spune că nu părăsești complet sistemul.

„Coldea avea rezonanță în cadrul Serviciului pentru că păstra aceste conexiuni cu șefi din SRI.

Cineva a facut afirmația că, în momentul în care părăsești sistemul respectiv, nu te mai bagă nimeni în seamă. Nu este adevărat, nu părăsești sistemul. Sistemul rămâne, tu ești cadru militar, indiferent că ești în activitate sau în rezervă. Conexiunile între tine și instituția la care ai lucrat rămân în continuare, dar nu de aceeași anvengură”, a mai spus Dumitru Iliescu.