Flanco Retail, compania românească prezentă pe piața autohtonă din 1994, aderă la programul guvernamental „Rabla pentru electrocasnice”. Prin intermediul acestuia, Ministerul Mediului acordă vouchere valorice, în schimbul predării unui deșeu electrocasnic. 

Flanco Retail va participa la acest program, la fel ca în fiecare an, cu toate cele 156 de magazine de la nivel național, dar și online, prin intermediul site-ului flanco.ro Compania și-a pregătit deja stocurile cu produse eficiente energetic, din toate categoriile menționate în propunerea Ministerului. 

„Electrocasnicele mari, precum mașinile de spălat, combinele frigorifice sau aparatele de aer condiționat, au la noi în țară o durată medie de utilizare de 6-8 ani, mult peste media europeană, fapt care explică necesitatea acestui program. Românii își schimbă rar sau foarte rar electrocasnicele din diverse considerente – în primul rând financiare, dar și funcționale sau emoționale – iar programul Rabla nu face decât să le dea un impuls suplimentar, atunci când trebuie să ia o decizie benefică atât pentru ei, cât și pentru mediu. Din acest motiv ne-am implicat în toate campaniile guvernamentale, dar am derulat și propriile noastre programe,”  declară Dragoș Sîrbu, CEO Flanco. 

Vouchere de 200 de lei pentru clienți

Programul Rabla demarat de Flanco acordă clienților vouchere de 200 de lei în schimbul electrocasnicelor mari, uzate. Voucherele pot fi folosite la cumpărarea oricărui produs din portofoliul Flanco.

„Rolul nostru ca retailer specializat este să ajutăm oamenii să-și permită accesul la tehnologiile noi, mai performante și mai puțin poluante”, declară Ovidiu Nicușan, Director de Marketing Flanco. „Am văzut anul acesta cât de mult contează tehnologia modernă și am fost martori ai unor investiții considerabile mai ales în produse de IT și telecom. În programul Rabla, ne axăm mai mult pe televizoare, mașini de spălat și frigidere, întrucât sunt cele trei categorii de produse de valoare mare și de folosință îndelungată, pentru care noile tehnologii, mai performante și mai eficiente energetic, contează foarte mult în utilizare”, adaugă Ovidiu.