Flamingo International va introduce în iunie în reţelele magazinelor Flanco, Flanco World şi Flamingo Computers, cea mai nouă generaţie de carduri Express SSD, destinate îmbunătăţirii memoriei notebook-urilor, având software de auto-backup, cu o capacitate de stocare de până la 16 GB.

ExpressCard SSD are aproximativ jumătate din dimensiunea cardurilor pentru PC-uri de până la ora actuală, oferind o capacitate de stocare mai bună, performanţe crescute şi un preţ mai avantajos. Cea mai interesantă caracteristică a acestor noi carduri este aceea că sunt dotate funcţii software de backup fără intervenţia utilizatorului, după instalarea iniţială. În timpul setării iniţiale, utilizatorul are posibilitatea de a selecta sau exclude anumite tipuri de fişiere din procesul de backup. O altă caracteristică este aceea că produsul poate fi folosit pentru mai multe computere, acesta recunoscând denumirea calculatorului şi particularităţile incluse în setarea iniţială pentru fiecare unitate în parte.

ExpressCard SSD este compatibil Windows Vista, fiind folosit cu ReadyBoost, o aplicaţie care măreşte performanţa calculatorului fără a fi necesar un adaos de memorie DRAM şi poate fi folosit ca memorie cache adiţională.

Sursa: Capital 25 Mai 2007