Agenţia de evaluare financiară Fitch a revizuit perspectiva ratingurilor grupului elveţian Holcim la stabilă, de la negativă, şi a confirmat calificativele pe termen lung şi scurt, estimând că situaţia datoriilor producătorului de materiale de construcţii se va îmbunătăţi în următorii doi ani.

Ratingurile Holcim, grup prezent şi în România, au fost confirmate la “BBB” pentru împrumuturi pe termen lung şi “F2” pentru credite pe perioadă scurtă.

“Schimbarea perspectivei reflectă opinia Fitch că situaţia datoriilor Holcim va înregistra o îmbunătăţire graduală în următoarele 24 de luni, poziţionând grupul mai confortabil în categoria de rating «BBB». Condiţiile din industria construcţiilor vor rămâne, probabil, dificile pe pieţele mature, mai ales în Europa de Vest, în timp ce creşterea va continua în ţările emergente importante”, se arată într-un comunicat al agenţiei

Holcim este prezent pe piaţa din România unde concurează cu alţi doi mari producători la nivel mondial, Lafarge (Franţa) şi HeidelbergCement (Germania). Holcim România este specializată în producţia de ciment, agregate şi betoane.

SURSA: Mediafax