Compania First Office isi face intrarea pe piata din Romania, in urma unei investitii de 1,4 milioane de euro, si vizeaza afaceri de 2 milioane de euro pentru 2009 din inchirierea de spatii de birouri all-inclusive.

First Office, parte a grupului IPC Investment Group, a investit, incepand din iunie 2007, 1,4 milioane de euro in amenajarea a 75% din spatiile de birouri existente intr-unul dintre corpurile centrului Victoria Business Park din Bucuresti. Spatiul este inchiriat pe termen lung pentru a fi reinchiriat altor companii, avand deja dotarile necesare.

„In acest moment gradul de ocupare este de 80%. Noi livram cele 150 de spatii de birouri deja mobilate, cu servicii de secretariat si IT”,a declarat Haricleea Spaler, Managing Director al First Office.

Potrivit acesteia, modelul de business presupune inchirirea spatiilor de birouri catre companii pornind de la o zi pana la cativa ani. In acest moment, printre chiriasi se numara Acer, Re-Reserved, Check Point sau Misu&Asociatii.

In urmatorii 5 ani, First Office a anuntat ca va investi 10 milioane de euro in noi spatii de birouri in Europa Centrala si de Est, inclusiv in Romania.

Pentru anul in curs, First Office vizeaza investitii de 250.000 de euro in spatii de birouri in Romania. „Suntem in plin proces de cautare de noi spatii de birouri in Bucuresti, precum si in alte capitale din Europa Centrala si de Est. Avem in vedere Praga, Varsovia, Kiev, Zagreb sau Sofia”, a declarat Haricleea Spaler.

IPC Investment Group, lansat in 2005 si cu sediul central in Estonia, a investit in ultimii trei ani 33 de milioane de euro pe piata locala, din care 20 de milioane de euro au fost directionati spre achizitia de terenuri, potrivit lui Indrek Elhi, manager partner al IPC.

Pe langa IPC Real Estate si First Office, grupul IPC isi va canaliza de asemenea investitiile din 2009 spre deschiderea unei afaceri in sctorul curatatoriilor auto pe piata locala.