Societatea, cu sediul la Castelnaudary (sud-vestul Franţei), a informat că, în urma scandalului cărnii de cal, a pierdut 70% din clientelă şi în fiecare săptămână înregistrează pierderi de 200.000 de euro. În pofida schimbării directorului general ‘şi a tuturor eforturilor financiare, comerciale şi manageriale’ Spanghero a fost plasată vineri în lichidiare judiciară de către Tribunalul comercial din Carcassonne.

‘Credem că aceasta este cea mai bună soluţie pentru ca alţi operatori să poată acoperi cerinţele clienţilor’, a explicat preşedintele Spanghero, Barthélémy Aguerre.

Fondată în urmă cu 42 de ani de fraţii Laurent şi Claude Spanghero, membri ai familiei unui celebru rugbist francez, Spanghero are 300 de salariaţi şi o cifră de afaceri de 65 milioane de euro. În primăvara lui 2009, familia Spanghero s-a retras din afacere, cedând controlul societăţii către cooperativa agricolă Lur Berri, care deţine în prezent 90% din acţiuni.

În luna februarie a acestui an, Spanghero a fost acuzată că a vândut carne de cal etichetată ca fiind carne de vită, aceasta fiind folosită apoi la producerea unor preparate din carne comercializate de alte companii.
SURSA: Agerpres