Banca estimează că va investi în următorii patru ani în 10-20 de companii din regiune și va căuta să investească împreună cu investitori de capital de risc de top locali și internaționali.
BERD va colabora cu investitori de capital de risc experimentați pentru a identifica antreprenori de calitate și echipe manageriale cu idei inovatoare, și va sprijinii aceste companii în etapa în care acestea trec de la stadiul de dezvoltare a produsului la cel de comercializare sau de la un stadiu de venituri inițiale la o oportunitate majoră pe piața internațională. Programul își propune să sprijine companiile care au deja venituri și/sau parteneriate strategice și care pot demonstra un puternic potențial de creștere.
Programul este un angajament pe termen lung pentru finanțarea tehnologiilor avansate în zona de operare a BERD – incluzând și zona de sud și est Mediteraniana – unde banca pune la dispoziție un fond cu un capital de până la 100 milioane de euro, o echipă dedicată, un comitet consultativ, incluzând și experți externi și procesul de aprobare.
Deși regiunea în care operează BERD este una cu o populație educată și multe inovații tehnologice, investițiile de capital de risc sunt insuficiente.
Chiar țări cu industrii tehnologice promițătoare, ca Rusia și Turcia, nu au acces la suficiente finanțări cu capital de risc.
“Recunoscand cererea pieței, programul băncii de 100 milioane de euro capital de risc va co-investi alături de investitori privați în companiile din sfera tehnologiilor inovative din țările de operare BERD, cu scopul de a fi un catalizator al interesului investitorilor și de a sprijini apariția unui ecosistem de capital de risc în regiunea noastră”, a spus prim vice-președintele BERD, Varel Freeman.
 
Noul program al BERD va targeta companiile inovative mici și mijlocii cu potențial mare de dezvoltare, care operează în domeniile software, servicii de web, semiconductori și materiale noi, comunicații, mobilitate și media, tehnologii curate.

Te-ar putea interesa și: