Echipa care va câştiga finala UEFA Champions League de anul acesta se va bucura de un premiu record de aproximativ 126 milioane de euro, potrivit unui nou studiu comandat de MasterCard.

O serie de factori – printre care premiile în bani, creşterea valorii jucătorilor, sporirea drepturilor de difuzare a meciurilor la TV şi creşterea notorietăţii echipei – vor ajuta echipa învingătoare să obţină un câştig record, în timp ce echipa de pe locul al doilea va beneficia de un premiu estimat la 73 milioane de euro.

Raportul MasterCard Heart of Sports Commerce estimează că finala dintre cele două cluburi de fotbal de top din Europa valorează 369 milioane de euro – cu 17,5 milioane de euro în plus faţă de anul trecut. Această creştere a fost determinată de participarea în finala UEFA Champions League a două dintre cele mai valoroase echipe de fotbal din lume.

„FC Manchester United împotriva FC Barcelona este finala la care visează toţi pasionaţii de fotbal, mai ales că aceste echipe din Anglia şi Spania sunt două dintre cele mai valoroase din lume. Ele vor câştiga în total 200 milioane de euro, această finală devenind cea mai profitabilă din istoria UEFA Champions League”, potrivit lui Simon Chadwick, coordonatorul studiului.

Conform studiului MasterCard, valoarea estimată a finalei UEFA Champions League de anul acesta va sparge toate recordurile economice şi se datorează în mare parte celor două echipe rămase în competiţie.

Finala UEFA Champions League este disputată de două dintre cele mai importante cluburi de sport din lume: FC Manchester United şi FC Barcelona. Anul trecut, revista Forbes a desemnat Manchester United drept cea mai valoroasă marcă sportivă  din lume, în timp ce FC Barcelona a ocupat locul opt.