Acesta a precizat că decizia magistraților este un semn că pe Dragnea nu-l așteaptă vremuri bune în libertate.

„Eu niciodată nu l-am apărat pe Dragnea, dar apăr și un principiu, și îl apăr și pe el în acest caz. Dacă Comisia de la penitenciar, prezidată de un judecător, îți dă în unanimitate că te-ai calificat, că ai făcut zilele, oricum pedeapsa în acest proces era politică… de ce să mai vină încă o dată un alt judecător ca să analizeze ce?!”, a spus Cozmin Gușă, vineri, în cadrul emisiunii de la DCNewsTV.

„A stat cuminte la pușcărie, nu a deranjat, nu a venit cu dezvăluiri. Vă dați seama dacă Dragnea ar vorbi și ar prezenta dovezi?! S-ar cutremura România!

Este semn că pe Dragnea nu-l așteaptă vremuri bune în libertate. E un avertisment foarte clar”, a mai spus Cozmin Gușă.

Judecătorii i-au respins cererea

Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea. Această decizie nu este una definitivă și poate fi contestată.

„Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat DRAGNEA NICOLAE LIVIU. Fixează termen după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată pot fi reînnoite la data de 27.06.2021.

În temeiul art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă petentul la plata sumei de 100 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 27.04.2021”, este scris în minută.

Ce spune avocata

”Din punctul meu de vedere, această cerere trebuia admisă, pentru că dânsul a îndeplinit acea fracție din pedeapsa pe care trebuia să o execute, știți foarte bine că am câștigat, tot urmare a unei hotărâri pronunțate de Judecătoria Sectorului 5 prin care i-au fost recunoscute zilele pe care trebuia să le muncească, dar pe care nu le-a muncit pentru că penitenciarul nu i-a permis”, a mai spus avocata Flavia Teodosiu.

Avocata a vorbit și despre declarațiile lui Liviu Dragnea, care au fost văzute de procurori ca un ”speech politic”, aceștia susținând că fostul lider PSD nu a înțeles absolut nimic din perioada detenției.

“A spus că apreciază că a săvârșit în penitenciar în acest moment o parte din acea pedeapsă pe care primit-o, că i se pare, cel puțin în acest moment, că îndeplinește toate condițiile, așa cum rezultă din ceea ce a spus penitenciarul și a solicitat să-i fie admisă cererea.

Pe de altă parte, înainte ca domnul Dragnea să aibă ultimult cuvânt, procurorul a susținut că dânsul nu a înțeles absolut nimic și că are un speech politic”, a adăugat avocata.

Sursă foto: INQUAM Photos, Bogdan Dănescu