România a pierdut cu 20 la 24 în meciul pentru medaliile de bronz în fața Olandei, după ce în prima repriză a fost condusă chiar și la 8 goluri. În partea a doua a meciului, jucătoarele păreau să revină în joc, însă olandezele au fost foarte atente și au reușit să anihileze orice tentativă de a reduce diferența de goluri.

Crina Pintea a primit, însă trofeul de cel mai bun pivot de la Campionatul European de Handbal. Trebuie, însă precizat că aceasta a fost pusă în valoare tot de Cristina Neagu. Practic, după accidentarea acesteia, pivotul României a primit foarte puține pase și aproape că nu a înscris deloc.

România termină onorant această competiție, clasându-se într-un final pe locul 4. Totuși nu putem să nu ne întrebăm dacă am fi reușit să ne impunem în vreo partidă fără vedeta echipei națioanel, Cristina Neagu. Aceasta este nu numai jucătoarea care înscrie cel mai mult pentru țara noastră, dar și cea care coordonează apărarea, atacul, dă cele mai multe pase și își asumă loviturile de la 7 m, care sunt tranformate în goluri în proporție de 90%. 

Faptul că ea a lipsit de teren a redus și spațiile de pătrundere ale colegelor sale. De obicei, echipele adverse o urmăresc îndeaproape și lasă spații neacoperite. Astfel geniala Cristian Neagu trage după ea mai multa apărătoare și le permite și celorlalte jucătoare să ajungă în poziții din care pot să învingă portarul.