Blockbusterul care îi aduce împreună pe supereroii din universul Marvel, uniţi în cadrul unui detaşament de elită menită să salveze Pământul, a început să dărâme recordurile încă de la trei zile după lansare, când înregistra deja încasări de 200,3 milioane de dolari, depăşind net ultimul film al seriei "Harry Potter, Deathly Hallows: Part 2", care obţinea în luna iulie a anului trecut încasări de 169 de milioane de dolari în acelaşi interval de timp.
"The Avengers" a continuat să impresioneze şi în a doua săptămână după lansare, cu încasări de 103,2 milioane de dolari, surclasând în topul preferinţelor cinefililor nord-americani comedia cu vampiri "Dark Shadows", în regia lui Tim Burton, cu Johnny Depp în rolul principal, ce a obţinut doar 28,8 milioane de dolari din vânzări de bilete.

Filmul cu supereroi a adunat aproape 100 de milioane de dolari şi din încasările din afara SUA şi Canada.

Pe locul trei în clasamentul boxoffice al săptămânii trecute se află filmul "Think Like a Man" cu încasări de 6,3 milioane de dolari, urmat de "The Hunger Games" şi "The Lucky One".
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/NPoHPNeU9fc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Sursa: Agerpres