Federaţia Română de Golf (IGF) salută decizia Comitetului Olimpic Internaţional (CIO) de a înscrie golful în programul Jocurilor Olimpice din 2016.
„ Reînscrierea golfului în familia jocurilor olimpice confirmă aprecierea tot mai mare de care se bucură acest sport la nivel internaţional. Iar asta nu poate decât să ne bucure, cu atât mai mult cu cât Federaţia Română de Golf a susţinut, încă de la început, includerea golfului în rândul sporturilor olimpice. Federaţia Română de Golf, în numele jucătorilor români, mulţumeşte membrilor Sesiunii CIO de la Copenhaga pentru votul acordat.” a declarat doamna Daniela Asanache, Preşedintele Federaţiei Române de Golf.
În acest an, Federaţia a organizat primele două turnee internaţionale de golf din ţara noastră respectiv „Romanian Open Amateurs Championship” ce s-a desfăşurat în perioada 18-20 septembrie 2009 pe terenul Clubului „Lac de Verde” din Breaza şi „Transilvanian Amateurs Championchip” ce a avut loc între 25 şi 27 septembrie 2009 pe terenul Clubului „Paul Tomiţă” de la Pianu de Jos. La cele două turnee au participat atât jucători români cât şi jucători veniţi din Ungaria, Franţa, Germania, Anglia şi Coreea de Sud.
Pentru competiţia din 2016, a Jocurilor Olimpice, Federaţia Internaţională de Golf a propus un sistem de joc în 72 de găuri la care să participe 60 de jucători şi tot atâtea jucătoare. În cazul în care în urma parcurgerii celor 72 de găuri nu vor putea fi stabiliţi medaliaţii din cauza scorului strâns, delimitarea se va face în baza unei prelungi de trei găuri, conform recomandărilor IGF. La competiţia din 2016 sunt aşteptaţi jucători din cel puţin 30 de ţări însă, Federaţia Internaţională de Golf va susţine participarea celor mai buni 15 jucători, indiferent de naţionalitate, selecţionându-i din oficiu.
Golful a mai fost inclus pe lista jocurilor olimpice în 1900 şi 1904. În ultima ediţie, când Statele Unite şi Canada au fost singurele ţări competitoare, golful a fost printre puţinele sporturi olimpice deschise şi femeilor. Numărul celor pasionaţi de acest sport a crescut considerabil în ultimii ani iar astăzi sunt aproximativ 60 de milioane de jucător de golf reuniţi în 120 de ţări.

Federaţia Română de Golf, înfiinţată în septembrie 2004, are în componenţă opt cluburi şi asociaţii sportive. Pe parcursul celor cinci ani de activitate, Federaţia a organizat numeroase cursuri demonstrative de golf şi a sprijinit jucătorii de golf din România să participe la competiţii internaţionale, unul dintre obiectivele acesteia fiind de a sprijini iniţiativa de includere a golfului în rândul sporturilor olimpice.
    În prezent, Daniela Asanache, preşedinte al Federaţiei Române de Golf este membru al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, iar Federaţia este membru al European Golf Association, Royal and Ancient Golf Club – St. Andrews, International Golf Association şi United States Golf Association.