Dacă la întrebarea de mai sus ai răspuns o grămadă de cabluri, atunci ai avut dreptate.
Ben Mendelsohn, un new yorkez care lucrează în online marketing şi este în acelaşi timp cineast amator, a realizat un film documentar despre Internet. Filmul se concentrează asupra unei clădiri din New York de pe strada Hudson, numărul 60, deoarece aceasta reprezintă unul dintre cele mai mari hub-uri de conectare la Internet din lume. 
Ben Mendelshon a stat de vorbă cu mai mulţi specialişti printre care Stephen Graham, profesor la Universitatea din NewCastle, Saskia Sassen, profesor la Universitatea Columbia, Dave Timmes de la compania Telx, Rich Miller, fondator al datacenterknowledge.com, Stephen Klenert, fondator al Atlantic Metro Communications şi Josh Wallace de la City of Palo Alto Utilities, care explică pe înţelesul tuturor ce este Internetul.
“Oamenii trebuie să reţină că Internetul este fizic, internetul poate fi atins, este material, există. Foarte mulţi cred că este ceva imaterial care există pe cont propriu, afirmă Stepehen Graham, profesor la Universitatea din NewCastle.
9.500.000.000 de trilioane de gigabiţi de date au circulat prin serverele din întreaga lume în 2008. Unde se duc aceste informaţii? Cum ajunge un email dintr-un colţ al planetei în altul. Cum se mişcă datele dintr-un  oraş în altul?
Ei bine, o parte dintre aceste informaţii trec printr-o clădire banală din New York. Aici, la etajul nouă, îşi are sediul compania Telx, care operează unul dintre acele mai concentrate hub-uri de internet din lume. Aici, cabluri de fibră optică din SUA şi din întreaga lume converg pentru a schimba trafic.
Astfel de clădiri se găsesc peste tot în lume. Internetul este o reţea de reţele interconectate între ele. Clădirea de pe strada Hudson şi celelalte clădiri din întreaga lume funcţionează în aceeaşi manieră, oferă spaţiul necesar pentru interconectarea reţelelor.
Acestea sunt practic nişte switch-uri ethernet uriaşe unde operatori se interconectează. “Practic aşa a ajuns Internetul ce este astăzi, datorită operatorilor care se interconectează şi fac schimb de trafic, explică Stephen Klenert, fondator al Atlantic Metro Communications.
Mai multe informaţii puteţi afla din clipul de mai jos.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/NY0fUUZIgrE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>