Antreprenorii vor investi prin intermediul SKV Properties circa 30 mil. euro în acest proiect, bani care provin exclusiv din sursele dezvoltatorilor. Construcţia blocului 49 Gafencu, format din două subsoluri, parter şi 11 etaje, a ajuns deja la structura etajului doi, iar termenul de finalizare este primul trimestru din 2016. Proprietatea, amplasată la 150 de metri de parcul Herăstrău, va avea o suprafaţă totală construită de 35.000 mp şi va include 110 apartamente cu 2,3,4 şi 5 camere şi 175 de locuri de parcare. Acesta va fi cel mai înalt bloc de locuinţe dezvoltat în apropierea parcului.

Preţurile de vânzare pornesc de la 1.500 euro/mp (TVA inclus) pentru apartamentele situate la etajele 2 – 5 şi ajung pînă la 2.500 euro/mp (TVA inclus) pentru apartamentele situate la etajele 6 – 8, cu privelişte asupra parcului Herastrau. Astfel, preţurile apartamentelor pornesc de la 139.0000 euro (TVA inclus) pentru un apartament cu două camere şi pot ajunge până la 700.000 euro (TVA inclus) pentru un apartament situat la etajul 8 al complexului.

„Este cel mai mare proiect de lux dezvoltat după 2008 şi se adresează acelor cumpărători care n-au fost convinşi nici de preţurile foarte mari din complexurile realizate în anii de «boom» şi cu atât mai puţin de proiectele actuale dezvoltate în piaţă”, a declarat Andreea Comşa, managing director Premier Estate, reprezentantul proiectului.

Designul şi arhitectura zonei de concierge, recepţie şi business lounge poartă semnătura unui arhitect italian, Giuseppe Labianca şi a consultantului Tinu Sebeşanu, managerul Trend Hospitality. În incinta complexului, la parter, proiectul inlcude o galerie comercială în suprafaţă de peste 1.300 mp.

Familia Anghel dezvoltă mici proiecte rezidenţiale de lux încă din 1995, consultanţii imobiliari estimând că 30-40% din locuinţele construite în zona Herăstrău sunt în portofoliul acestor investitori. Blocul 49 Gafencu este cea mai mare investiţie a familie, până acum concentrându-se pe blocuri cu 40-50 de apartamente şi pe vile.