Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) va plăti 20 milioane euro, fără TVA, din fonduri UE, pentru achiziţionarea de făină albă, în cadrul aplicării planului european de ajutoare pentru persoanele defavorizate, durata contractului fiind de un an, potrivit unui anunţ al instituţiei.

„Banii sunt puşi la dispoziţia Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) de către Comisia Europeană, prin intermediul Fondului European de Garantare Agricolă, pentru achiziţia de cereale sau făină în statele UE, în scopul ajutorării persoanelor defavorizate”, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, directorul de achiziţii al APIA, Cristina Gavrilă.

Făina, ambalată în pachete de un kilogram, va fi furnizată la 42 de depozite din România, de unde va fi repartizată persoanelor defavorizate, informează Mediafax.

„Pentru decontarea cheltuielilor de transport pe teritoriul României, suma netă maximă totală care poate fi pusă la dispoziţia operatorului economic este de 3,4 milioane lei, respectiv 911.790 euro”, se arată în anunţ.

Pentru a putea participa la licitaţie, investitorii interesaţi trebuie să depună o garanţie de participare de 75.000 euro şi una de bună executare în cuantum de 110% din valoarea contractului şi să fi realizat, în ultimii trei ani, cel puţin un contract care a avut ca obiect furnizarea de produse alimentare ambalate.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 13 iulie.

SURSA: Mediafax