Facebook a luat o decizie de ultim moment!

Potrivit celor scrise de publicația americană Axios, ridicarea interdicției reflectă o dezbatere revigorată despre originea pandemiei. Amintim că dezbaterea s-a aprins după ce Wall Street Journal a publicat un raport care arată că trei cercetători ai Institutului de Virologie din Wuhan au fost spitalizați în noiembrie 2019, în urma unei boli necunoscute.

Totodată, Joe Biden le-a cerut recent autorităților americane să amplifice efortul de investigare a originilor COVID-19 și să furnizeze un raport în maxim 90 days, „pentru a putea să fim mai aproape de o concluzie definitivă”.

Imaginea de ansamblu

Sursa menționată amintește și de faptul că oficiali ai administrației Biden și nu numai au criticat o investigație realizată de oameni de știință chemați de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și autoritățile din China, după ce aceștia s-au întors cu constatări neconcludente.

De asemenea, Xavier Becerra, secretar în Departamentul pentru Sănătate şi Servicii Umane al SUA, a cerut în timpul unei întâlniri de marți o investigație „transparentă și bazată pe tehnologie”.

„În lumina investigațiilor pentru a afla originea COVID-19 și a consultării cu experții din domeniul sănătății publice, nu vom mai șterge din aplicațiile noastre postările care susțin că COVID-19 este creat de om”, a transmis un reprezentant al Facebook, potrivit sursei menționate.

Mesajul transmis de Biden

Miercuri, Joe Biden le-a cerut serviciilor secrete de informații din SUA să „redubleze eforturile” pentru găsi mai repede originea coronavirusului. Teoria potrivit căreia virusul ar fi fost scăpat dintr-un laborator, în urma unui accident, a revenit în ultimele săptămâni. Președintele Joe Biden cere ca raportul să fie gata în 90 de zile.

„Statele Unite vor continua să lucreze cu partenerii lor din toată lumea pentru a face presiune asupra Chinei cu scopul de a participa la o anchetă internaționala completă, transparentă şi bazată pe dovezi”, a adăugat Biden, criticând atitudinea Beijingului cu privire la acest dosar.

Sursă foto: Dreamstime