România încă mai trăiește în gimnastică datorită unei legende. Dacă echipa de fete s-a făcut de râs și nu au reușit calificarea la Olimpiada de la Tokyo, Marian Drăgulescu își testează limitele. La 38 de ani, când alți colegi de-ai lui au terminat demult cu performanța, Marian a reușit o nouă performanță fabuloasă. A reușit calificarea la Olimpiada de anul viitor, când va avea 39 de ani.

Sportivul în vârstă de 38 de ani este cel mai medaliat gimnast român din istorie, cu 31 de trofee obținute la competițiile internaționale majore.

Triplu medaliat la Jocurile Olimpice, Drăgulescu are nu mai puţin de opt medalii de aur la Campionatele Mondiale şi zece titluri europene.

Această calificare îi va aduce lui Marian Drăgulescu a cincea prezență la Jocurile Olimpice, după cele de la Sydney, Atena, Beijing şi Rio. Ediţia de la Atena, din 2004, i-a adus cele trei medalii olimpice pe care le deţine: două de bronz, la sărituri şi cu echipa, şi una de argint, la sol.

Marian Dragulescu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, iar Team Romania a ajuns la 50 de sportivi calificați. Marian a reușit doua sărituri foarte bune, 14.616 si 14.633 și, cu media 14.624, e pe 6 in finală. Eliminându-se sportivii calificați cu echipa el se află acum pe loc eligibil pentru Jocuri, unul din cele 3 puse în joc, este anunțul oficial.

Marian a reușit această performanță în ciuda problemelor medicale pe care le are la picior.