După alegerile de ieri din Israel, Netanyahu are mari șanse să obțină al cincilea mandat de premier al țării, după cel din perioada 1996-1999 și cele trei consecutive începând cu anul 2009.

În perioada de început al celui de-al doilea mandat al lui Netanyahu s-au produs două evenimente importante pentru imaginea Israelului în lume. Ambele episoade îl au în centrul atenției pe actualul ambasador la București, David Saranga.

În urmă cu 10 ani, Israelul se afla într-un nou război cu organizația teroristă Hamas și una dintre probleme era cum poate țara comunica propria variantă asupra conflictului. David Saranga a găsit o soluție care în acea perioadă părea una neverosimilă: o conferință de presă pe Twitter. Prima din lume de acest fel.

Cum a decurs proiectul a povestit chiar David Saranga într-un interviu exclusiv pentru revista Capital.

Tot în aceeași perioadă, în Israel s-a pus problema promovării unui nou brand de țară. Israelienii doreau să fie înțeșeți ca popor, nu numai ca o zonă importantă economic și militar. Creatorul și coordonatorul noului program a fost tot David Saranga, chiar la începutul celui de-al doilea mandat de premier al lui Netanyahu.

Iată cum a fost implementat proiectul într-un interviu acordat de actualul ambasador al Israelului la București.