Analiza a pornit de la faptul că fosta șefă a DNA a avut o apariție publică surprinzătoare și destul de neobișnuită înaintea meciului Belgia-România. Laura Codruța Kovesi a fost văzută călătorind cu tramvaiul și plimbându-se pe străzile din Koln. Ea a fost îmbrăcată în tricoul suporterilor echipei naționale. Totul a culminat cu faptul că Kovesi nu a intrat la stadion.

Ion Cristoiu a ținut să remarce că este una dintre cele mai interesante operații post decembriste.

„Este ca o operațiune de PR făcută cu toate elementele. În primul rând este deplasarea. În al doilea rând este faptul că nu a apelat la Federația Română de Fotbal care putea să-i dea un loc în tribuna oficială.

Trei: a ținut cu orice preț să fie în mijlocul poporului. Patru: și-a pus Tricou. Și eu mă pot duce la meci, dar nu cred că îmi pun tricou”, a comentat maestrul.

Ce s-a urmărit prin operațiunea întreprinsă de Kovesi

Ion Cristoiu a ținut să remarce că Laura Codruța Kovesi a ales să meargă cu tramvaiul. În opinia sa, cea mai interesant aspect este legat de faptul că întreaga operațiune nu a avut drept scop imaginea lui Kovesi microbistă și româncă.

„Acțiunea așa cum a fost preluată rapid de presa tefelistă a fost aceasta: Românii au strigat Kovesi. Aceasta a fost esența. Nu știu dacă fost așa sau nu. Presa a fost puturoasă. Pe mine m-ar fi interesat dacă au strigat sincer, dacă au strigat – că noi avem numai o informație dată de site-ul dlui Tolontan preluată de presa tefelistă.

Deci, încă o dată, scopul acțiunii de a arăta în România că Kovesi este mai simpatizată ca Ciolacu. Nu am auzit până acum, nu s-a spus că s-a strigat Ciolacu! Ciolacu! Încoace s-a strigat Kovesi! Kovesi!

Nici măcar presa răutăcioasă din România nu a remarcat că cineva ar fi spus ce cauți tu aici, criminalo! Este foarte important”, a comentat Ion Cristoiu, în cadrul podcastului.

Ion Cristoiu remarcă gestul straniu făcut de fosta șefă a DNA

El a făcut referire la faptul că cazul generalului Coldea a adus și la „o agățare” a lui Kovesi te-ai fi așteptat să fie și câțiva aici care să o întrebe ce caută acolo. Maestrul a ținut să puncteze că la meciurile Naționalei ai fost prezenți și doi politicieni români.

La primul a fost prezent Marcel Ciolacu, la al doilea Sorin Grindeanu. Acesta a ținut să puncteze că în cazul politicienilor este un gest electoral. În privința lui Kovesi este, însă, straniu.

„Eu am rămas cu gura căscată. E ca și cum Traian Băsescu venea la Biblioteca Academiei și ocupa un scaun în fața mea și ședea de dimineață până seara”, a comentat maestrul.

S-a evitat orice implicare oficială

Ion Cristoiu a ținut să mai remarce că s-a evitat orice implicare oficială. Acesta a menționat că era suficient ca secretara lui Kovesi era suficient să dea un telefon și avea loc în tribuna oficială.

Amintim că la EURO 2024, meciul dintre Belgia și România din a doua etapă a fazei grupelor s-a încheiat cu scorul de 2-0 în favoarea belgienilor. Kevin De Bruyne și Youri Tielemans au înscris golurile pentru echipa antrenată de Tedesco.