EXCLUSIV Ce funcție va ocupa Klaus Iohannis după alegerile din 2024? Dan Andronic: Vom avea parte de o tăcere din ce în ce mai adâncă (VIDEO)

În cadrul ediției de joi, 13 octombrie, a podcastului „România lui Cristache„, jurnaliștii Dan Andronic și Ionuț Cristache au vorbit despre mai multe subiecte, printre care s-a numărat și președintele Klaus Iohannis.

Jurnalistul Dan Andronic a precizat în cadrul podcastului care poate fi vizualizat integral pe canalul de YouTube EVZ Capital că dacă nu va existat niciun post la nivel european pentru șeful statului, atunci acesta va fi președintele Partidului Național Liberal (PNL).

Totodată, jurnalistul Dan Andronic a mai spus că până la acel moment va exista o perioadă de adâncă tăcere, considerată pe timp ce trece mai suspectă.

„Dacă nu se conturează nimic pentru el la nivel european, Klaus Iohannis va fi președinte al PNL. Până atunci, vom avea de a face cu o tăcere din ce în ce mai adâncă și din ce în ce mai suspectă”, a spus jurnalistul Dan Andronic despre președintele Klaus Iohannis, în cadrul podcastului „România lui Cristache” de pe canalul de YouTube EVZ Capital.

Alegerile din 2024 vor fi foarte complicate

Pe de altă parte, tot în cadrul podcastului, jurnalistul Dan Andronic a precizat că alegerile din 2024 vor fi foarte complicate, iar românii trebuie să se aștepte la un an complex.

„Treaba premierului nu este să știe cât costă o pâine, cum a fost cazul lui Cîțu, ci treaba lui este să se asigure grâul necesar pentru ca poporul să aibă pâine. Nici Ciucă nu trebuie acum să știe cât e impozitul.

Alegerile din 2024 vor fi foarte complicate, vor fi toate cele patru rânduri atunci. Va fi un an foarte complicat și complex. Pe cei de la PNLși PSD nu-i văd împreună în 2024, asta doar dacă vor să se sinucidă. Nu vor avea nevoie. Orice cercetare sociologică arată foarte clar că ei împreună vor lua mai puțin decât va lua fiecare separat.

Pentru a salva PNL-ul, s-a găsit deja soluția. Vor uni alegerile parlamentare cu cele locale. Le vor face în același timp. De ce? Pentru că baza electorală a PNL-ului din punct de vedere al primarilor și al consilierilor județeni este foarte mare, le merge bine. Cetățenii vor avea atunci patru buletine de vot: pentru primar, pentru consiliul județean, pentru Senat și pentru Camera Deputaților. Va fi foarte greu pentru români să voteze în patru feluri diferite.

Alegerile prezidențiale vor avea o altă miză. Dacă la parlamentare PSD-ul va ieși pe primul loc, pe doi PNL și pe trei AUR sau USR, în acel moment lumea va vota altfel. La prezidențiale posibil să avem iarăși o manevră de tip Dăncilă, când va fi în turul doi cineva de nevotat”, a declarat jurnalistul Dan Andronic.