Un tânăr de 30 de ani, din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş, a fost anunţat de patronul său, pe 7 octombrie 2012, că e pe lista de disponibilizaţi colectiv, alături de alţi 20 de colegi. George R. a terminat Facultatea de Chimie Alimentară, dar lucra ca arzător produse ceramică, la o fabrică de cărămidă.

A luat decizia de disponibilizare şi s-a dus cu ea să-şi depună actele de şomaj. Urma să primească, de luna viitoare, timp de jumătate de an, un ajutor de şomaj de aproximativ 450 de lei. În timp ce îşi căuta de muncă, într-un orăşel de doar 33.000 de locuitori, unde nu ai prea multe posibilităţi, a văzut o agenţie Loto. „Am zis să-mi încerc şi eu norocul. Am jucat o singură variantă, deşi pe bilet sunt trei căsuţe. Am dat 4,1 lei”, a povestit George, în exclusivitate pentru EVZ, după ce duminică a câştigat marele pot de 1, 1 milioane euro, la categoria I a extragerii Loto 6/49.

O să ia şi banii de şomaj

A câştigat 1,1 milioane de euro. După plata impozitului către stat, a rămas cu 853.000 de euro. După ce a consultat dobânzile băncilor, George se gândeşte să pună banii, deocamdată, la o bancă. El ar urma să primească în jur de 15.000 de euro lunar, dobândă. „O să merg să-mi iau şi ajutorul de şomaj, deoarece cât am muncit am plătit taxe şi impozite. Deci, o să încasez vreo 15.100 de euro lunar” spune, râzând, George.

Mai multe, pe evz.ro.